By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Leusden, Netherlands
24h

Yeasu set in PDN-Mode

Wanneer je gebruik maakt van het Yaesu C4FM Wires-X system moest je in het begin behalve een C4FM tranceiver (FTM-100, FTM-400) ook een HRI200 interface kastje aanschaffen. Met de combinatie van de FTM100D/FTM400D, een HRI200 en een Windows PC creëerde je thuis een Wires-X node.

Recent heeft Yaesu echter de software voor de FTM-100D en FTM-400D aangepast zodat je niet meer een HRI200 nodig hebt. Ook de nieuwer sets als de FTM200D, FTM-300D en FTM- 500D zijn hiermee uitgerust.

Met een firmware aanpassing is dit ook mogelijk  op een Yaesu FT2D en FT3D portofoon. Met de WIRES-X Portable Digital Node-functie kunt je een WIRES-X digital node-station bedienen door een draagbare Digital Node-geschikte C4FM digitale transceiver rechtstreeks op de pc aan te sluiten. De HRI-200 is niet meer nodig en er is geen vast of dynamisch globaal IP-adres vereist.)

Er zijn twee verschillende bedieningsmodi van de WIRES-X Portable Digital Node-functie:

Portable Digital Node Mode (PDN mode)
Deze mode is geschikt voor internet-communicatie met alleen C4FM digitale nodes en rooms(kamers).

Draagbare HRI-modus
Geschikt voor internet-communicatie met zowel C4FM digitale en analoge nodes en rooms(kamers.)

1. Draagbare Digitale Node modus

(ondersteunt internet communicatie alleen in C4FM digitale modus)
Vereist een Yaesu C4FM Portable Digital Node-geschikte transceiver (FT3D, FT2D, FTM-100D, FTM-400XD: een USB-verbindingskabel en een pc met WIRES-X Software en internetverbinding. Twee vormen van WIRES-X Access worden ondersteund, "Access Point Operation" en "Direct Operation".

In "Access Point Operation" kan het Portable Node-station worden gebruikt om "On Air" te communiceren en lokale C4FM digitale transceivers in de buurt door te geven, terwijl het tegelijkertijd is verbonden met het internet WIRES-X digitale rooms en digitale node stations.

In "Direct Operation" wordt de Transceiver van de draagbare node alleen gebruikt voor WIRES-X-internetcommunicatie zonder het verzenden of ontvangen van lokale "On Air" -radiosignalen.

・ Access Point gebruik
In deze modus worden WIRES-X C4FM-communicatie tot stand gebracht door ofwel rechtstreeks gebruik te maken van de via USB aangesloten draagbare Digital Node Station-transceiver PTT, microfoon en luidspreker, of via een andere lokale C4FM-transceiver die op frequentie communiceert met het via USB verbonden Portable Digital Node Station. De draagbare Digital Node Station-transceiver maakt rechtstreeks PDN 1verbinding met de pc en internet en communiceert vervolgens met WIRES-X-nodes en rooms.
De draagbare Digital Node Station-transceiver stuurt de lokale C4FM-stations door naar het internet en verzendt de internet node- en roomsignalen naar de lokale stations. Deze modus biedt de flexibiliteit om de draagbare digitale node rechtstreeks te bedienen vanaf een enkele USB-aangesloten Digital Node Station-transceiver, of om toegang te krijgen tot WIRES-X-nodes en rooms vanaf een of meerdere lokale C4FM-transceivers.

・ Directe bediening
In deze modus wordt WIRES-X C4FM-communicatie rechtstreeks tot stand gebracht via de via USB aangesloten draagbare digitale transceiver-node.

PDN 2Het microfoon signaal wordt alleen naar de pc en internet gestuurd. De internet signalen zijn alleen hoorbaar in de luidspreker van de Portable Digitale Node. Bij deze directe werking zendt of ontvangt de draagbare zendontvanger van het digitale node niet via de ether.

2. Portable HRI Mode

(Ondersteunt internetcommunicatie in zowel C4FM Digitale Mode en Analoge Mode)
Vereist een Yaesu C4FM Portable Digital Node-geschikte transceiver, een USB-verbindingskabel, audiokabel en een pc met WIRES-X-software en internetverbinding. (De HRI-200-interface wordt niet gebruikt)

In de configuratie van de draagbare HRI-modus kan de werking van het toegangspunt of de directe werking worden geactiveerd:

・ Access Point gebruik (draagbare HRI-modus)
In deze modus worden WIRES-X C4FM- en analoge communicatie gemaakt via een andere lokale C4FM-transceiver die op frequentie communiceert met het via USB aangesloten draagbare digitale nodes.
PDN 3De draagbare Digital Node Station-transceiver stuurt de lokale C4FM- en analoge signalen naar het internet en verzendt de internet node- en roomsignalen naar de lokale stations. Access Point-gebruik biedt de flexibiliteit om de draagbare digitale node te bedienen om toegang te krijgen tot WIRES-X-nodes en rooms vanaf een of meer lokale C4FM-transceivers.

Directe bediening (draagbare HRI-modus)
In deze modus kunt u in digitale modus of analoge modus via internet communiceren.
WIRES-X-communicatie wordt rechtstreeks tot stand gebracht met behulp van de via USB aangesloten (draagbare) digitale node zendontvanger.
PDN 4Het microfoon signaal wordt alleen naar de pc en internet gestuurd. De internet signalen zijn hoorbaar in de Portable Digital Node transceiver-luidspreker. (bij communicatie in "Directe bediening" in "Draagbare HRI-modus" met gebruikmaking van FT3D, FT2D, worden de internet signalen alleen door de pc-luidspreker gehoord.) Bij deze Directe bediening zendt of ontvangt de draagbare zendontvanger van het digitale node niet via de ether .

 

  • Hits: 108