By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Leusden, Netherlands
24h

Handleiding FT-991A

Op de site van Amateurzender.nl staat een digital versie van de Nederlandstalige handleiding van de Yaesu FT-991A

Ik kan natuurlijk de handleiding downloaden en hier plaatsen. Echter denk ik dat de eer aan de auteur van het document toekomt en verwijs ik jullie graag door nar deze WebSite.

  • Hits: 15

Yaesu FT-70D programmeren

De Yaesu FT-70D is een low-cost porto om met C4FM mee te gaan doen op het Yaesu Wires-X netwerk of op YSF/FCS-reflectoren

FT 70DE Er zijn een aantal beperkingen in deze set, hij is niet voor niets een "goedkoop instap model". Een van deze beperkingen is de USB interface om met de computer te communiceren.

Er wordt een kort USB-kabeltje meegeleverd. Zonder extra handelingen is deze kabel bedoeld om de firmware van de porto bij te werken. Om de Porto ook met de gratis ADMS-10 software te laten werken moet de Porto in de programmeer modus gebracht worden. Deze handelingen staan ook in de Engelstalige handleiding van de ADMS software beschreven, maar wordt soms door de gebruikers niet gevonden of verkeerd begrepen.

Bij de software voor het programmeren staat het stapsgewijs beschreven. De installatie gaat wat "apart/afwijkend" maar werkt wel. De USB poort in de FT-70D moet in een bepaalde mode worden gebracht. 

De stappen:

  • Hits: 13

Nederlandse handleiding voor Yaesu FTM-300DR/DE

Jos (PD0PDD) heeft nog een aantal Engelse handleidingen vertaald naar het Nederlands.

Het gaat om de handleidingen van de populaire Yaesu FTM-300DR/DE.

Sommige amateurs vinden de handleidingen in de Engelse taal lastig te begrijpen en zijn dan geneigd om deze stroming van de radiohobby te negeren.

istockphoto 1263032734 170667a   istockphoto 1263032734 170667a   istockphoto 1263032734 170667a
FTM-300 NL-Boekje 1        FTM-300 NL-Boekje 2        FTM-300 NL-Boekje 3

 

  • Hits: 18

Yaesu SCU cable for Windows 8, 10 and 11

Om de Yaesu VHF en UHF tranceiver met de PC in te kunnen koppelen/instellen is een interface kabel noodzakelijk. Dit kabeltje is door Yaesu voorzien van een stukje electronica om de USB poort te kunnen laten werken met de PC voorzien van het Windows besturings-systeem. Er zijn inmiddels verschillende koppelkabels door Yaesu op de markt gebracht. In dit artikel worden de verschillen tussen de kabels in relatie tot de verschillende Yaesu sets en het Windows besturing verduidelijkt.

  • Hits: 30

C4FM, YSF en Wires-X

Veel amateurs maken naast Analoge techniek ook gebruik van Digitale toepassingen. D-Star, DMR en Wires-X/C4FM/YSF

Met name de laatste digitale toepassing leidt nog wel eens tot verwarring. Wat is C4FM, wat is Wires-X, wat is.....?

  • Hits: 10

Page 1 of 2